Gizlilik

Kimlerin sana mesaj atabileceğini, aramalarda bulabileceğini belirlemek için anasayfa ekranının sağ üst köşesindeki profil resminin yanındaki ‘▼’ işaretine tıkla. Açılan kutucuktan “Hesabım” bölümünü seç. Açılan sayfanın üst kısmındaki “Gizlilik” sekmesinden:

“Profilini herkes görüntüleyebilsin”
“Arkadaşlık teklifi gönderebilsin”
“Mesaj atabilsin”
“Herkes beğenebilsin” ve
“Aramalarda bulun”

seçeneklerini tercihine göre “Evet” veya “Hayır” olarak işaretle ve Kaydet.

“Hesabım” sayfasının en alt sağ kısmında Hesabı Dondur butonu bulunmaktadır.

Hesabını dondurduğunda, profilin kapatılır. Kullanıcı adın, fotoğrafın ve Cibuu’da paylaştığın çoğu şey kaldırılır. Başkaları bazı bilgilerini (örn. kendi arkadaş listelerinde adını ve kendilerine göndermiş olduğun mesajları) görmeye devam eder.

İnternet üzerinden hiç kimseyle kişisel ve finansal bilgilerini paylaşmamanı şiddetle tavsiye ediyoruz. Cibuu ekibi bu konularda fazlasıyla hassasiyet göstermektedir.

Eğer site içerisinde güvenlikle ilgili herhangi bir sorun olursa vakit kaybetmeden Müşteri Hizmetleri Ekibimizle iletişime geçebilirsin.

Güvenlik hakkında detaylı bilgi edinmek için Güvenlik Önerileri sayfamızı ziyaret edebilirsin.

Bir kullanıcıyı engellemek istediğinde o kişinin profiline gidip, küçük fotoğrafının yanındaki *** işaretini seç ve ‘Engelle’ / ‘Şikayet et’ seçeneğini tıkla.

Engellediğin kişi artık sana mesaj yollayamaz ve profilini görüntüleyemez.
Ayrıca kullanıcının kullanım şartlarını ihlal ettiğini düşünüyorsun ayrıca ‘Şikâyet et’ seçeneğine tıkladığında açılan kutucuğa kısa bir açıklama yaparak durumu Müşteri Hizmetleri Temsilcilerimize bildirebilirsin.

“Hesabım” sayfasında bulunan Gizlilik sekmesinin en alt kısmında Engellenen Kişiler görünmektedir. İsimlerin yanındaki Engeli kaldır linkine tıklayarak engellediğiniz kullanıcıyla yeniden iletişime geçebilirsiniz.